Menu

Schroefdak riet

Een schroefdak is een kapconstructie van balken, die bedekt worden door platen hout van 19 mm dikte. De kap van een woning is dus geheel gesloten. Ten opzichte van de traditionele open constructiekap ziet u bij een schroefdak van binnenuit nu de platen en geen riet. Een rieten schroefdak voldoet aan de actuele bouwregelgeving, heeft een hoge brandveiligheid en een uitstekende isolatiewaarde. Tevens is de binnenzijde schoon en tochtvrij afgewerkt. Het riet wordt bij een schroefdak door middel van schroeven bevestigd in de onderconstructie.

De kentering in de techniek van rietdekken, die teweeg werd gebracht door het schroefdak, is door rietdekkersbedrijf J. de Gouw uit Elshout direct opgenomen als specialisatie. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van schroefdaken van riet met de bijbehorende isolatiepanelen om een hoge isolatiewaarde te behalen.

Isoleren rieten dak

Door de platen van 19 mm dikte is het schroefdak tochtvrij. Als extra isolatiemateriaal zullen er isolatiepanelen worden aangebracht. Doordat de platen geen zuurstof doorlaten is het, bij een eventuele smeulende rietbrand, onmogelijk om zuurstof van onderaf aan te zuigen. Zo ontstaat er een hogere brandveiligheid.

Rietdekkersbedrijf

Rietdekkersbedrijf J. de Gouw is aangesloten bij de Vakfederatie Rietdekkers en levert rieten daken aan bedrijven en particulieren. Het vakmanschap gaat al drie generaties lang over van vader op zoon. Door onze jarenlange expertise brengen wij uw rieten dak vakkundig aan en staan wij borg voor kwaliteit.

Bel me terug Offerte aanvragen
 • entree de efteling

 • Rieten dak

 • Rieten dak

 • Th. J. Rijkenstraat 32
  5154 AK Elshout
  Nederland
 • 0416-379110
  06-53840551
 • info@rietdekken.nl
vakfedertie rietdekkers
Powered by